Saffransdoftande fisksoppaDu behöver (4 personer)
Gör så härOm du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter. Servera gärna med nybakt bröd och vitt vin. * Om du har räkor med skal kan du med fördel koka egen fond. Den blir mycket godare än buljong! Skala räkorna. Lägg dem åt sidan för att ha i soppan. Lägg skal och räkhuvud i en gryta, fyll på med 7 dl vatten. Sätt på ett lock och koka i cirka 15 minuter. Sila bort räkskal och koka ihop fonden till 5 dl återstår. Salta fonden och smaka av. Använd den i receptet.
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
16 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
15 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
13 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
12 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very nice site!
11 maj 2016
Very nice site! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd
8 maj 2016
Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014
Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc Kommentar av
kent pettersson, sundsvall
8 december 2011
Glömde att jag brukar vispa ner ett ägg i mjölet innan jag reder av soppan. God Jul Kommentar av
kent pettersson, sundsvall
8 december 2011
Hej, utmärkt " bas ", men jag lägger till: 2 gula lökar, fänkål, paprika gul, grön, röd, boccoli, morötter, passerade tomater, 2 chili, päroncider, sweet chikli sås, ananas. Obs red av med 3-5 msk mjöl sedan du fräst lök, vitlök, purjo späd med buljong. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! KladdkakorKrispigtKladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Very nice site!