Saffransdoftande fisksoppa

Du behöver (4 personer)

  • 800 g fiskfiléer, av olika sorter,
    förslagsvis lax, torsk, sej, kolja
  • 150 g skalade räkor*
  • 1 purjolök
  • 1/2 liter fiskbuljong, räkfond* eller hummerbuljong (tärning eller fond)
  • 2 1/2 dl vitt vin (alternativt citronvatten)
  • 2-3 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche (kokbar)
  • 1 pkt saffran
  • vitlök
  • svartpeppar
  • Örtkryddor så som timjan, basilika
  • olivolja

Gör så här

Om du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan.

Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta.

Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.

Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter.

Servera gärna med nybakt bröd och vitt vin.

* Om du har räkor med skal kan du med fördel koka egen fond. Den blir mycket godare än buljong! Skala räkorna. Lägg dem åt sidan för att ha i soppan. Lägg skal och räkhuvud i en gryta, fyll på med 7 dl vatten. Sätt på ett lock och koka i cirka 15 minuter. Sila bort räkskal och koka ihop fonden till 5 dl återstår. Salta fonden och smaka av. Använd den i receptet.

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
17 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
16 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
15 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
13 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
12 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
11 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd
8 maj 2016

Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! geddecdeeckdegcd

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc
10 maj 2014

Hey there, You have done a great job. I'll definitely digg it and personally recommend to dedfgcgeeaddcecc

Kommentar av kent pettersson, sundsvall
8 december 2011

Glömde att jag brukar vispa ner ett ägg i mjölet innan jag reder av soppan.

God Jul

Kommentar av kent pettersson, sundsvall
8 december 2011

Hej, utmärkt " bas ", men jag lägger till: 2 gula lökar, fänkål, paprika gul, grön, röd, boccoli, morötter, passerade tomater, 2 chili, päroncider, sweet chikli sås, ananas.

Obs red av med 3-5 msk mjöl sedan du fräst lök, vitlök, purjo späd med buljong.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...