Fisksoppa med kokos
En värmande soppa med mycket smak. Lättlagad är den dessutom!
För 4 personer
Du behöver:
-
400 gram vitfisk (alaska, sej eller krokfångad torsk)
-
1/2 burk kokosmjölk
-
2 dl bulgur, okokt
-
1 gul lök
-
1 klyfta vitlök
-
150 gram morot (ca 3st)
-
50 gram squach
-
100 gram palstenacka (ca2 st)
-
100 gram broccoli
-
1 liter fiskbuljong (2 tärningar)
-
1 dl svarta oliver
-
1-2 msk curry (mild)
-
1 msk honung
-
1 tsk äppelcidervinäger
-
2 msk olivolja eller rapsolja
Gör så här:
Rensa och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Finhacka löken och krossa eller grovhacka vitlöken.
Fräs mjuka i oljan och späd med buljongen och kokosmjölken. Lägg i curryn och honungen. Tillsätt bulguren och låt koka upp. Låt koka på låg värme i 10 minuter.
Skär fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och sänk värmen så att soppan precis kokar. Låt fisken koka tills den är genomkokt. Tag soppan från plattan, rör ner oliverna och smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt mera salt och curry.
Servera soppan med ett gott bröd och gärna färskost.
Vare sig jag eller min partner är förtjusta i Curry men soppa i övrigt låter fantastisk, kan man ersätta curryn med lime eller annan krydda tro eller förstör det smakkombinationerna?