Fisksoppa med kokos

En värmande soppa med mycket smak. Lättlagad är den dessutom!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram vitfisk (alaska, sej eller krokfångad torsk)
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 dl bulgur, okokt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 gram morot (ca 3st)
  • 50 gram squach
  • 100 gram palstenacka (ca2 st)
  • 100 gram broccoli
  • 1 liter fiskbuljong (2 tärningar)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1-2 msk curry (mild)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja eller rapsolja

Gör så här:

Rensa och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Finhacka löken och krossa eller grovhacka vitlöken.

Fräs mjuka i oljan och späd med buljongen och kokosmjölken. Lägg i curryn och honungen. Tillsätt bulguren och låt koka upp. Låt koka på låg värme i 10 minuter.

Skär fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och sänk värmen så att soppan precis kokar. Låt fisken koka tills den är genomkokt. Tag soppan från plattan, rör ner oliverna och smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt mera salt och curry.

Servera soppan med ett gott bröd och gärna färskost.

 


Kommentar av Jenny och J
21 augusti 2012

Vare sig jag eller min partner är förtjusta i Curry men soppa i övrigt låter fantastisk, kan man ersätta curryn med lime eller annan krydda tro eller förstör det smakkombinationerna?

Redaktionens kommentar
Lime kan nog göra sig alldeles utmärkt!
Kommentar av ole
19 januari 2012

Ett tips, fräs curryn först, sen i med grönsakerna. tar fram mer smak..

Kommentar av Annisen
21 februari 2011

Jättegod fisksoppa, hettade till min med lite sambal oelek blev smaskens!!

Kommentar av sanna
12 oktober 2009

Gott! (och det tyckte gästerna också;)

Kommentar av kritan
31 januari 2010

Det var supergott tack så mycket. En fråga är det en svensk soppa ?

Kommentar av Barbro
9 februari 2010

Detta var den godaste fisksoppa jag stött på Tack för receptet.9feb 2010.

Kommentar av Ivanhoe
18 april 2010

Ska det verkligen bara vara 100 gram fisk i?

Svar av Lena
10 november 2010

Läs noggrannare!!


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...