Fisksoppa med kokos

En värmande soppa med mycket smak. Lättlagad är den dessutom!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram vitfisk (alaska, sej eller krokfångad torsk)
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 dl bulgur, okokt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 gram morot (ca 3st)
  • 50 gram squach
  • 100 gram palstenacka (ca2 st)
  • 100 gram broccoli
  • 1 liter fiskbuljong (2 tärningar)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1-2 msk curry (mild)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja eller rapsolja

Gör så här:

Rensa och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Finhacka löken och krossa eller grovhacka vitlöken.

Fräs mjuka i oljan och späd med buljongen och kokosmjölken. Lägg i curryn och honungen. Tillsätt bulguren och låt koka upp. Låt koka på låg värme i 10 minuter.

Skär fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och sänk värmen så att soppan precis kokar. Låt fisken koka tills den är genomkokt. Tag soppan från plattan, rör ner oliverna och smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt mera salt och curry.

Servera soppan med ett gott bröd och gärna färskost.

 


Kommentar av Jenny och J
21 augusti 2012

Vare sig jag eller min partner är förtjusta i Curry men soppa i övrigt låter fantastisk, kan man ersätta curryn med lime eller annan krydda tro eller förstör det smakkombinationerna?

Redaktionens kommentar
Lime kan nog göra sig alldeles utmärkt!
Kommentar av ole
19 januari 2012

Ett tips, fräs curryn först, sen i med grönsakerna. tar fram mer smak..

Kommentar av Annisen
21 februari 2011

Jättegod fisksoppa, hettade till min med lite sambal oelek blev smaskens!!

Kommentar av sanna
12 oktober 2009

Gott! (och det tyckte gästerna också;)

Kommentar av kritan
31 januari 2010

Det var supergott tack så mycket. En fråga är det en svensk soppa ?

Kommentar av Barbro
9 februari 2010

Detta var den godaste fisksoppa jag stött på Tack för receptet.9feb 2010.

Kommentar av Ivanhoe
18 april 2010

Ska det verkligen bara vara 100 gram fisk i?

Svar av Lena
10 november 2010

Läs noggrannare!!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se


Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

Vitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine.

 veganrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...