Fisksoppa med kokos

En värmande soppa med mycket smak. Lättlagad är den dessutom!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram vitfisk (alaska, sej eller krokfångad torsk)
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 dl bulgur, okokt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 gram morot (ca 3st)
  • 50 gram squach
  • 100 gram palstenacka (ca2 st)
  • 100 gram broccoli
  • 1 liter fiskbuljong (2 tärningar)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1-2 msk curry (mild)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja eller rapsolja

Gör så här:

Rensa och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Finhacka löken och krossa eller grovhacka vitlöken.

Fräs mjuka i oljan och späd med buljongen och kokosmjölken. Lägg i curryn och honungen. Tillsätt bulguren och låt koka upp. Låt koka på låg värme i 10 minuter.

Skär fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och sänk värmen så att soppan precis kokar. Låt fisken koka tills den är genomkokt. Tag soppan från plattan, rör ner oliverna och smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt mera salt och curry.

Servera soppan med ett gott bröd och gärna färskost.

 


Kommentar av Jenny och J
21 augusti 2012

Vare sig jag eller min partner är förtjusta i Curry men soppa i övrigt låter fantastisk, kan man ersätta curryn med lime eller annan krydda tro eller förstör det smakkombinationerna?

Redaktionens kommentar
Lime kan nog göra sig alldeles utmärkt!
Kommentar av ole
19 januari 2012

Ett tips, fräs curryn först, sen i med grönsakerna. tar fram mer smak..

Kommentar av Annisen
21 februari 2011

Jättegod fisksoppa, hettade till min med lite sambal oelek blev smaskens!!

Kommentar av sanna
12 oktober 2009

Gott! (och det tyckte gästerna också;)

Kommentar av kritan
31 januari 2010

Det var supergott tack så mycket. En fråga är det en svensk soppa ?

Kommentar av Barbro
9 februari 2010

Detta var den godaste fisksoppa jag stött på Tack för receptet.9feb 2010.

Kommentar av Ivanhoe
18 april 2010

Ska det verkligen bara vara 100 gram fisk i?

Svar av Lena
10 november 2010

Läs noggrannare!!


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...