Fisksoppa med kokos

En värmande soppa med mycket smak. Lättlagad är den dessutom!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram vitfisk (alaska, sej eller krokfångad torsk)
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 dl bulgur, okokt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 gram morot (ca 3st)
  • 50 gram squach
  • 100 gram palstenacka (ca2 st)
  • 100 gram broccoli
  • 1 liter fiskbuljong (2 tärningar)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1-2 msk curry (mild)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja eller rapsolja

Gör så här:

Rensa och skär alla grönsakerna i mindre bitar. Finhacka löken och krossa eller grovhacka vitlöken.

Fräs mjuka i oljan och späd med buljongen och kokosmjölken. Lägg i curryn och honungen. Tillsätt bulguren och låt koka upp. Låt koka på låg värme i 10 minuter.

Skär fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och sänk värmen så att soppan precis kokar. Låt fisken koka tills den är genomkokt. Tag soppan från plattan, rör ner oliverna och smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt mera salt och curry.

Servera soppan med ett gott bröd och gärna färskost.

 


Kommentar av Jenny och J
21 augusti 2012

Vare sig jag eller min partner är förtjusta i Curry men soppa i övrigt låter fantastisk, kan man ersätta curryn med lime eller annan krydda tro eller förstör det smakkombinationerna?

Redaktionens kommentar
Lime kan nog göra sig alldeles utmärkt!
Kommentar av ole
19 januari 2012

Ett tips, fräs curryn först, sen i med grönsakerna. tar fram mer smak..

Kommentar av Annisen
21 februari 2011

Jättegod fisksoppa, hettade till min med lite sambal oelek blev smaskens!!

Kommentar av sanna
12 oktober 2009

Gott! (och det tyckte gästerna också;)

Kommentar av kritan
31 januari 2010

Det var supergott tack så mycket. En fråga är det en svensk soppa ?

Kommentar av Barbro
9 februari 2010

Detta var den godaste fisksoppa jag stött på Tack för receptet.9feb 2010.

Kommentar av Ivanhoe
18 april 2010

Ska det verkligen bara vara 100 gram fisk i?

Svar av Lena
10 november 2010

Läs noggrannare!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...