Enkel fisksoppa

Du behöver (4 personer)

design image

  • 400 g fiskfilé - det går bra med djupfryst
    torsk, kolja, sej, eller motsvarande
  • ett par morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l fiskbuljong (2 tärningar eller fiskfond)
  • 2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
  • Kryddor efter smak, t ex
    1 tsk curry, persilja, dill eller
    fänkål och lagerblad

 

Gör så här

Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs. Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan.

Koka upp buljongen.

Skala och grovriv morötterna och palsternackan. Skölj och skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans med lite smör i en gryta under omröring, låt dem inte få färg. Strö över mjölet och späd långsamt under omröring med buljongen och låt koka upp. Tillsätt kryddor.

Lägg i fisken och sjud under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Om du rör - rör försiktigt! Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna.

 


Kommentar av Isadora
5 mars 2012

Väldigt gott och enkelt! Rekommenderas!

Kommentar av Vurren
19 februari 2012

Snabbt, enkelt och supergott. Lade i lite räkor, citron och vitt vin som "grädde på moset"....

Kommentar av osignerat
1 december 2011

mmmmm

Kommentar av Karolina
10 augusti 2011

Vill tipsa om att ha i en stor skvätt citron i soppan mot slutet, det blev supergott!

Kommentar av Fiskarn
16 juli 2011

Underbar med egen fångad abborre ,öring och sick blev soppan en succé ! Tillsätt lite potatis och lite extra curry , yummi !!

Kommentar av osignerat
15 juli 2011

Underbar ! Jag tillsatte potatis oxå:) rev inte utan skar i bitar !

Kommentar av zanna
6 mars 2011

Eftersom jag tycker om lite tuggmotstånd, så ska jag inte riva, utan skära lite större bitar av grönsakerna. Sen tog jag Vegeta-buljong, i brist på fiskbuljong. Det blev en supergod smak!

Kommentar av HÖ
10 december 2010

Har precis snott ihop den. Använde grön curry jag köpte i Thailand. Starkt och gott.

Kommentar av osignerat
8 december 2010

Tack för de tipset. Verkar va kanon go o enkel o göra. Får bara sticka o köpa purjolök.

Får säker fler plus av mej senare.

Ma

Kommentar av osignerat
7 december 2010

testar idag! återkommer/stig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

Morötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen.

Prova en god morotskaka med choklad.

Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka.

Garanterat god fika!

 morotskaka.com


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...