Enkel fisksoppa

Du behöver (4 personer)

design image

  • 400 g fiskfilé - det går bra med djupfryst
    torsk, kolja, sej, eller motsvarande
  • ett par morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l fiskbuljong (2 tärningar eller fiskfond)
  • 2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
  • Kryddor efter smak, t ex
    1 tsk curry, persilja, dill eller
    fänkål och lagerblad

 

Gör så här

Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs. Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan.

Koka upp buljongen.

Skala och grovriv morötterna och palsternackan. Skölj och skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans med lite smör i en gryta under omröring, låt dem inte få färg. Strö över mjölet och späd långsamt under omröring med buljongen och låt koka upp. Tillsätt kryddor.

Lägg i fisken och sjud under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Om du rör - rör försiktigt! Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna.

 


Kommentar av Isadora
5 mars 2012

Väldigt gott och enkelt! Rekommenderas!

Kommentar av Vurren
19 februari 2012

Snabbt, enkelt och supergott. Lade i lite räkor, citron och vitt vin som "grädde på moset"....

Kommentar av osignerat
1 december 2011

mmmmm

Kommentar av Karolina
10 augusti 2011

Vill tipsa om att ha i en stor skvätt citron i soppan mot slutet, det blev supergott!

Kommentar av Fiskarn
16 juli 2011

Underbar med egen fångad abborre ,öring och sick blev soppan en succé ! Tillsätt lite potatis och lite extra curry , yummi !!

Kommentar av osignerat
15 juli 2011

Underbar ! Jag tillsatte potatis oxå:) rev inte utan skar i bitar !

Kommentar av zanna
6 mars 2011

Eftersom jag tycker om lite tuggmotstånd, så ska jag inte riva, utan skära lite större bitar av grönsakerna. Sen tog jag Vegeta-buljong, i brist på fiskbuljong. Det blev en supergod smak!

Kommentar av HÖ
10 december 2010

Har precis snott ihop den. Använde grön curry jag köpte i Thailand. Starkt och gott.

Kommentar av osignerat
8 december 2010

Tack för de tipset. Verkar va kanon go o enkel o göra. Får bara sticka o köpa purjolök.

Får säker fler plus av mej senare.

Ma

Kommentar av osignerat
7 december 2010

testar idag! återkommer/stig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se


Quesadillas

Vardagstacos

Till helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål.

Två varma tortillabröd med ost och en god fyllning mellan kan knappast bli fel. Prova quesadillas med majs och tacosås eller en annorlunda fyllning med kapris och ajvar. Med köttfärs och tortillas som blev över från helgens tacos görs gratinerade enchiladas som garanterat går hem hos barnen. Mera helg mitt i veckan!

 tacorecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...