Enkel fisksoppa

Du behöver (4 personer)

design image

  • 400 g fiskfilé - det går bra med djupfryst
    torsk, kolja, sej, eller motsvarande
  • ett par morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l fiskbuljong (2 tärningar eller fiskfond)
  • 2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
  • Kryddor efter smak, t ex
    1 tsk curry, persilja, dill eller
    fänkål och lagerblad

 

Gör så här

Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs. Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan.

Koka upp buljongen.

Skala och grovriv morötterna och palsternackan. Skölj och skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans med lite smör i en gryta under omröring, låt dem inte få färg. Strö över mjölet och späd långsamt under omröring med buljongen och låt koka upp. Tillsätt kryddor.

Lägg i fisken och sjud under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Om du rör - rör försiktigt! Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna.

 


Kommentar av Isadora
5 mars 2012

Väldigt gott och enkelt! Rekommenderas!

Kommentar av Vurren
19 februari 2012

Snabbt, enkelt och supergott. Lade i lite räkor, citron och vitt vin som "grädde på moset"....

Kommentar av osignerat
1 december 2011

mmmmm

Kommentar av Karolina
10 augusti 2011

Vill tipsa om att ha i en stor skvätt citron i soppan mot slutet, det blev supergott!

Kommentar av Fiskarn
16 juli 2011

Underbar med egen fångad abborre ,öring och sick blev soppan en succé ! Tillsätt lite potatis och lite extra curry , yummi !!

Kommentar av osignerat
15 juli 2011

Underbar ! Jag tillsatte potatis oxå:) rev inte utan skar i bitar !

Kommentar av zanna
6 mars 2011

Eftersom jag tycker om lite tuggmotstånd, så ska jag inte riva, utan skära lite större bitar av grönsakerna. Sen tog jag Vegeta-buljong, i brist på fiskbuljong. Det blev en supergod smak!

Kommentar av HÖ
10 december 2010

Har precis snott ihop den. Använde grön curry jag köpte i Thailand. Starkt och gott.

Kommentar av osignerat
8 december 2010

Tack för de tipset. Verkar va kanon go o enkel o göra. Får bara sticka o köpa purjolök.

Får säker fler plus av mej senare.

Ma

Kommentar av osignerat
7 december 2010

testar idag! återkommer/stig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se

Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

kladdkakor.se


Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång!

 bakatårta.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...