Enkel fisksoppa

Du behöver (4 personer)

design image

  • 400 g fiskfilé - det går bra med djupfryst
    torsk, kolja, sej, eller motsvarande
  • ett par morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l fiskbuljong (2 tärningar eller fiskfond)
  • 2 msk vetemjöl - gärna idealmjöl
  • Kryddor efter smak, t ex
    1 tsk curry, persilja, dill eller
    fänkål och lagerblad

 

Gör så här

Djupfryst fisk tinas, färska filéer sköljs. Skär dem i bitar, inte för små, lagom för soppan.

Koka upp buljongen.

Skala och grovriv morötterna och palsternackan. Skölj och skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans med lite smör i en gryta under omröring, låt dem inte få färg. Strö över mjölet och späd långsamt under omröring med buljongen och låt koka upp. Tillsätt kryddor.

Lägg i fisken och sjud under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Om du rör - rör försiktigt! Klipp gärna i dill eller persilja. Smaka av med kryddorna.

 


Kommentar av Isadora
5 mars 2012

Väldigt gott och enkelt! Rekommenderas!

Kommentar av Vurren
19 februari 2012

Snabbt, enkelt och supergott. Lade i lite räkor, citron och vitt vin som "grädde på moset"....

Kommentar av osignerat
1 december 2011

mmmmm

Kommentar av Karolina
10 augusti 2011

Vill tipsa om att ha i en stor skvätt citron i soppan mot slutet, det blev supergott!

Kommentar av Fiskarn
16 juli 2011

Underbar med egen fångad abborre ,öring och sick blev soppan en succé ! Tillsätt lite potatis och lite extra curry , yummi !!

Kommentar av osignerat
15 juli 2011

Underbar ! Jag tillsatte potatis oxå:) rev inte utan skar i bitar !

Kommentar av zanna
6 mars 2011

Eftersom jag tycker om lite tuggmotstånd, så ska jag inte riva, utan skära lite större bitar av grönsakerna. Sen tog jag Vegeta-buljong, i brist på fiskbuljong. Det blev en supergod smak!

Kommentar av HÖ
10 december 2010

Har precis snott ihop den. Använde grön curry jag köpte i Thailand. Starkt och gott.

Kommentar av osignerat
8 december 2010

Tack för de tipset. Verkar va kanon go o enkel o göra. Får bara sticka o köpa purjolök.

Får säker fler plus av mej senare.

Ma

Kommentar av osignerat
7 december 2010

testar idag! återkommer/stig

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

scones.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

Doften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat!

 frukostbullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...