AioliDu behöver
Gör så härVispa äggulorna och tillsätt långsamt oljan, lite i taget samtidigt som du vispar. Pressa i vitlöken, blanda i senap och saften från citronen. Smaka av med salt och peppar Tips!Gör gärna aiolin någon dag i förväg - den blir bättre av att få mogna lite. Det går bra att späda aioli med lite vatten om den blir för tjock. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. KladdkakorKladdigare kakor!När jag drev café var kladdkakan en av våra verkliga storsäljare - vi älskar kladdkaka i detta land! Kanske för att det finns en kladdkakaka för varje tillfälle.Vardagsfika eller buffé, barnkalas eller släktträff ? kladdkakan platsar och är lätt att lyckas med. Prova en god kladdkaka med mörk choklad, eller kanske en seg och härlig kolakladdkaka? Kladdkaka går också fint att baka helt utan ägg ? prova ett recept på chokladkladdkaka. För den som inte tål gluten finns en glutenfri variant. Och självklart går det att göra en god kladdkaka helt mjölkfri! De knappa 20 minuter det tar att grädda kakan räcker fint för att duka och brygga kaffe. Om du inte använder tiden till att slicka ren bunken, förstås! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|