Grädden skär sig?
Hur gör man för att soppor med liknande creme faiche,grädde i inte skall skära sig?
- Banjo
Visst kan det vara lite knepigt med värme och grädde ibland. Här är några tips: Använd produkter som är kokbara - inte lightprodukter som oftast ska användas kalla. Se till att soppan inte innehåller mycket syra, som till exempel citron. Ofta vinner man ingenting på att koka med grädden från början utan kan tillsätta den på slutet - då behöver den inte koka vilket ytterligare minskar risken att den skär sig. Koka alltså färdigt soppan nästan helt, rör ner grädden lite i taget och låt soppan stå på eftervärme utan att koka - då är risken liten att den skär sig. Lycka till med soppan! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! FredagsmysÄntligen fredagstacos!Fredagsmys är ett måste för att varva ner efter veckan. En tacokväll med hemgjord bönsalsa, egen tacokrydda och god köttfärssås räcker utmärkt. Varma quesadillas eller enchiladas är snabbt ordnade och med vitlökssås eller en god guacamole till är vi nära fredagsmysets himmelrike.
Vill du höja ribban ännu en bit? Allra godast blir det förstås med hembakade tortillas! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|