Grädden skär sig?
Hur gör man för att soppor med liknande creme faiche,grädde i inte skall skära sig?
- Banjo
Visst kan det vara lite knepigt med värme och grädde ibland. Här är några tips: Använd produkter som är kokbara - inte lightprodukter som oftast ska användas kalla. Se till att soppan inte innehåller mycket syra, som till exempel citron. Ofta vinner man ingenting på att koka med grädden från början utan kan tillsätta den på slutet - då behöver den inte koka vilket ytterligare minskar risken att den skär sig. Koka alltså färdigt soppan nästan helt, rör ner grädden lite i taget och låt soppan stå på eftervärme utan att koka - då är risken liten att den skär sig. Lycka till med soppan! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PingstPingsttid med dignande kakfatVad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. LångpannebrödBröd till matenNybakat bröd till maten förvandlar middagen till festmat. Att baka bröd med god fyllning är alltid ett bra knep att lätt fixa det lilla extra. Använd långpannan och välj mellan tre goda varianter på samma typ av bröd. Lättbakat, snabbt och gott! Ett läckert pestobröd med sesamfrön passar såväl grytor som till soppa. Smakrikt blir det med ostbröd med solrosfrön. Eller lägg i soltorkade tomater och baka ett gott olivbröd som passar de fleras varmrätter med tomat i. God mathelg önskar pepparochsalt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|