![]() ![]() Musselsoppa på färska musslor![]() Snabbt, lättlagat och läckert! Av färska musslor lagar du den bästa soppan. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Borsta musslorna noga under rinnande kallt vatten. Kassera alltid trasiga musslor eller musslor som inte sluter tätt. Finhacka löken och vitlöken. Skär fänkålen i små bitar. Fräs dem i botten av soppkastrullen i olivoljan på låg värme så löken blir mjuk men inte tar för mycket färg. Häll på vinet och lägg i musslorna. Låt koka upp och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 4-5 minuter. Lyft upp musslorna ur grytan och varmhåll dem under lock eller folie. Koka upp spadet, tillsätt grädden och mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt buljongen och honungen. Koka upp och smaka av med citron, peppar och eventuellt salt. Fördela musslorna på fyra värmda, djupa fat och fyll på med soppan. Servera tillsammans med färskt bröd, vitlöksbröd passar bra till. Även citron att droppa i soppan är bra till serveringen. ![]() ![]() ![]()
|
|