Musselsoppa på färska musslor

Snabbt, lättlagat och läckert! Av färska musslor lagar du den bästa soppan.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg färska, repodlade blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 fänkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl grädde
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 tsk honung
  • citron och svartpeppar

Gör så här:

Borsta musslorna noga under rinnande kallt vatten. Kassera alltid trasiga musslor eller musslor som inte sluter tätt.

Finhacka löken och vitlöken. Skär fänkålen i små bitar. Fräs dem i botten av soppkastrullen i olivoljan på låg värme så löken blir mjuk men inte tar för mycket färg.

Häll på vinet och lägg i musslorna. Låt koka upp och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 4-5 minuter.

Lyft upp musslorna ur grytan och varmhåll dem under lock eller folie.

Koka upp spadet, tillsätt grädden och mixa slätt med en stavmixer.

Tillsätt buljongen och honungen. Koka upp och smaka av med citron, peppar och eventuellt salt.

Fördela musslorna på fyra värmda, djupa fat och fyll på med soppan. Servera tillsammans med färskt bröd, vitlöksbröd passar bra till. Även citron att droppa i soppan är bra till serveringen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se


Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

Kyckling är festmat för många av oss. Och med rätt råvaror och lite tid är det onekligen en läckerhet!

Självklart föder du upp dina egna broilers för att säkra kvaliten och djurhållningen! Inte det? Som tur är finns det ofta bra kyckling att köpa i butiken, svensk och kravmärkt.

Att grilla en kyckling i ugn är lätt och resultatet brukar bli fantastiskt gott. Ett bra tips är att fylla kycklingen med gott innehåll. Lök, äpplen eller svamp ger fin smak. Fyllningen serveras tillsammans med steken och köttet tar också mycket smak från det du stoppar i.

Ett gott recept på grillad kyckling är rödlöksfylld kyckling. Servera rykande varm tillsammans med couscous, bulgur, ris eller ugnsstekta potatishalvor. Gärna lättkokta grönsaker eller en god sallad som sälskap. Med hembakat bröd, smör och ett gott glas rött så är du så långt från färdiggrillat i påse du någonsin kan komma!

Hemlagade hälsningar från pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...