Musselsoppa på färska musslorSnabbt, lättlagat och läckert! Av färska musslor lagar du den bästa soppan. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Borsta musslorna noga under rinnande kallt vatten. Kassera alltid trasiga musslor eller musslor som inte sluter tätt. Finhacka löken och vitlöken. Skär fänkålen i små bitar. Fräs dem i botten av soppkastrullen i olivoljan på låg värme så löken blir mjuk men inte tar för mycket färg. Häll på vinet och lägg i musslorna. Låt koka upp och koka tills musslorna öppnat sig, cirka 4-5 minuter. Lyft upp musslorna ur grytan och varmhåll dem under lock eller folie. Koka upp spadet, tillsätt grädden och mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt buljongen och honungen. Koka upp och smaka av med citron, peppar och eventuellt salt. Fördela musslorna på fyra värmda, djupa fat och fyll på med soppan. Servera tillsammans med färskt bröd, vitlöksbröd passar bra till. Även citron att droppa i soppan är bra till serveringen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenGlutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass. FredagsmysÄntligen fredagstacos!Fredagsmys är ett måste för att varva ner efter veckan. En tacokväll med hemgjord bönsalsa, egen tacokrydda och god köttfärssås räcker utmärkt. Varma quesadillas eller enchiladas är snabbt ordnade och med vitlökssås eller en god guacamole till är vi nära fredagsmysets himmelrike.
Vill du höja ribban ännu en bit? Allra godast blir det förstås med hembakade tortillas! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|