Fisksoppa med räkor och spenat

Du behöver (4 personer)

Vitt vin

  • 400 g fiskfilé, färsk eller djupfryst,
    gärna torsk och lax, men det funkar med
    kolja, sej, eller liknande.
  • 250 g färska räkor, eller 100 g skalade
  • ett par purjolökar
  • 250 g bladspenat (alternativt hackad spenat)
  • 8 dl fiskbuljong, (tärningar eller fond) eller hummerbuljong.
  • 1 dl vitt vin, gärna torrt (alternativt citronvatten)
  • 2-3 dl vispgrädde
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Tina djupfryst fisk, skölj färska filéer. Dela den i lagom stora bitar för soppan.

Skala räkorna, koka buljongen.

Skölj och skär purjolöken, grovhacka spenaten, och fräs dem i smör i en gryta. Låt dem inte få färg! Häll i buljong, vin och grädde och koka upp. Lägg i fisken och koka några minuter - låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna - som absolut inte får koka. Låt soppan dra och smaka av med salt och vitpeppar.

Tips!

Tidigt på våren går det bra att använda förvällda späda nässelblad istället för spenat.


Kommentar av all in
11 december 2010

Hmm...Supergott! Den ska vi göra igen.

Kommentar av HN
13 september 2009

väldigt enkel men otroligt god soppa

Kommentar av /Han som trodde fisksoppa var svårt
6 september 2009

Strålande gott och enkelt att tillaga.

Kommentar av Macan i Halmstad
28 juni 2008

Härligt gott tyckte Macan, Karro, Johan, Micke i Halmstad.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se


Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

Muffins är lätt att baka, går fortare att grädda än en stor kaka och är lätta att variera. Dessutom går de enkelt att ta med i utflyktskorgen.

Gör muffins i fasta muffinsplåtar, eller välj storlek på pappersformen efter smak. Ett bra tips om du bakar ett nytt recept för första gången är att provgrädda en eller två muffins för att hitta rätt tid och värme.

Vad sägs om en nygräddad bananmuffins? Eller en stor chokladmuffins till fikat? Prova ett nygjort recept på grahamsmuffinsmed både hallonsylt och blåbär. Gott med vaniljsås eller glass till...

God muffins önskar pepparochsalt.se!

 bakakaka.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...