Fisksoppa med räkor och spenatDu behöver (4 personer)
Gör så härTina djupfryst fisk, skölj färska filéer. Dela den i lagom stora bitar för soppan. Skala räkorna, koka buljongen. Skölj och skär purjolöken, grovhacka spenaten, och fräs dem i smör i en gryta. Låt dem inte få färg! Häll i buljong, vin och grädde och koka upp. Lägg i fisken och koka några minuter - låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna - som absolut inte får koka. Låt soppan dra och smaka av med salt och vitpeppar. Tips!Tidigt på våren går det bra att använda förvällda späda nässelblad istället för spenat. Kommentar av
HN
13 september 2009
väldigt enkel men otroligt god soppa Kommentar av
/Han som trodde fisksoppa var svårt
6 september 2009
Strålande gott och enkelt att tillaga. Kommentar av
Macan i Halmstad
28 juni 2008
Härligt gott tyckte Macan, Karro, Johan, Micke i Halmstad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LättlagatSnabbmatSnabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid. FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! KolaLyxigaste lördagsgodiset!Riktigt bra ingredienser som vispgrädde, smör, äkta vanilj och kanske en nypa havssalt är kanske inte receptet på hälsokost, men väl på bästa sortens lördagsgodis: smörkola. När idéerna på bra gåbortspresenter sinar passar det bra att sätta kastrullen på värmen och sedan slå in kolorna i fint papper och cellofan. Klassiska kolor som chokladkola och gräddkola går garanterat hem hos de flesta. Hårda kolor? Se upp med tandlagningarna! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hmm...Supergott! Den ska vi göra igen.