Rysk laxsoppa med oliver och kaprisDu behöver (4 personer)
Gör så härSkär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i lagom stora kuber, förlagsvis 1-2 cm. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxbenet och skinnet tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i en rymlig gryta med lite smör ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen i en finmaskig sil och blanda i grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min). Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk av en pepparsås. Servera gärna med nybakat bröd, smör och en smakrik ost. ![]() Kommentar av
Kerstin
29 maj 2011
Är det 4 st vitlök eller 4 klyftor ![]() ![]() Kommentar av
Hepuliini
20 augusti 2009
Ooh,vad det låter gott.Måste brova redan idag. ![]() ![]() Kommentar av
Cecilia Bergstrand
21 november 2009
Hej! JAg fick denna soppa hemma hos min bästa matkompis, AStrid Netterby, som är en suverän matkreatör! Den är jättegod! Mums! Håll till godo! / Cecilia ![]() ![]() Kommentar av
Monica Malmberg
25 januari 2010
Kul, Astrid känner jag också och vet att hon är fena på matlagning.... ska genast testa...låter jättegott! ![]() ![]() Kommentar av
gh
9 januari 2009
Gott ![]() ![]() Kommentar av
Orre "ryssen" Karlsson
16 december 2008
När fan ska man ha i gräddfilen? ![]() ![]() Redaktionens kommentar
|
|
Jag är en rysk kvinna men hörde aldrig om en sån soppa.
Lycka till vid laggningen.