Rysk laxsoppa med oliver och kaprisDu behöver (4 personer)
Gör så härSkär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i lagom stora kuber, förlagsvis 1-2 cm. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxbenet och skinnet tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i en rymlig gryta med lite smör ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen i en finmaskig sil och blanda i grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min). Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk av en pepparsås. Servera gärna med nybakat bröd, smör och en smakrik ost. Kommentar av
Kerstin
29 maj 2011
Är det 4 st vitlök eller 4 klyftor Kommentar av
Hepuliini
20 augusti 2009
Ooh,vad det låter gott.Måste brova redan idag. Kommentar av
Cecilia Bergstrand
21 november 2009
Hej! JAg fick denna soppa hemma hos min bästa matkompis, AStrid Netterby, som är en suverän matkreatör! Den är jättegod! Mums! Håll till godo! / Cecilia Kommentar av
Monica Malmberg
25 januari 2010
Kul, Astrid känner jag också och vet att hon är fena på matlagning.... ska genast testa...låter jättegott! Kommentar av
gh
9 januari 2009
Gott Kommentar av
Orre "ryssen" Karlsson
16 december 2008
När fan ska man ha i gräddfilen?
Redaktionens kommentar
Servera den till soppan.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. KladdkakorNya kladdiga kakorKladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen! KladdkakorChokladpajKladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god! Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt. En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit? Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Jag är en rysk kvinna men hörde aldrig om en sån soppa.
Lycka till vid laggningen.