![]() ![]() Rysk laxsoppa med oliver och kaprisDu behöver (4 personer)
Gör så härSkär bort skinn och ryggben från laxen - ta vara på det till buljongen! Skär laxen i lagom stora kuber, förlagsvis 1-2 cm. Koka upp fiskbuljongen och lägg i laxbenet och skinnet tillsammans med purjolökens gröna delar och persiljestjälkarna samt grovhackad gul lök. Låt sjuda i en kvart. Skär grönsakerna i strimlor och skiva oliverna. Fräs grönsakerna (ej oliverna) i en rymlig gryta med lite smör ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt tomatpurén och vitlöken. Sila buljongen i en finmaskig sil och blanda i grönsakerna. Låt sjuda i några minuter. Blanda i laxen, oliverna, kaprisen, persiljan och vinet. Låt sjuda ytterligare några minuter (3-5 min). Smaka av soppan med salt, timjan och gärna något stänk av en pepparsås. Servera gärna med nybakat bröd, smör och en smakrik ost. ![]() ![]() 29 maj 2011
Är det 4 st vitlök eller 4 klyftor ![]() ![]() ![]() 20 augusti 2009
Ooh,vad det låter gott.Måste brova redan idag. ![]() ![]() ![]() 21 november 2009
Hej! JAg fick denna soppa hemma hos min bästa matkompis, AStrid Netterby, som är en suverän matkreatör! Den är jättegod! Mums! Håll till godo! / Cecilia ![]() ![]() ![]() 25 januari 2010
Kul, Astrid känner jag också och vet att hon är fena på matlagning.... ska genast testa...låter jättegott! ![]() ![]() ![]() 9 januari 2009
Gott ![]() ![]() ![]() 16 december 2008
När fan ska man ha i gräddfilen? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag är en rysk kvinna men hörde aldrig om en sån soppa.
Lycka till vid laggningen.