![]() ![]() Fisksoppa med lax och räkor![]() En mustig fisksoppa som passar bra som festrätt! Massor med fisk, fänkål och söt paprika - en garanterat värmande festsoppa! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär fisken i bitar på cirka 2X2 cm. Salta torsken lätt. Lägg fisken på ett fat och ställ den svalt. Låt räkorna tina och rinna av.
Finhacka löken och vitlöken. Skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skär moroten i små tärningar. Rensa och skär paprikan i skivor. Fräs nu löken och moroten i olivolja i soppkastrullen. När löken börjar bli mjuk men inte brynt så tillsätt fänkål och paprika. Låt den få lite färg och späd sedan med cidern. Tillsätt citronsaft och peppar. Vispa samman buljongen, creme fraiche och grädde. Häll det över grönsakerna och koka upp. Låt nu soppan småputtra i cirka 30 minuter. Smaka av med peppar. Precis före serveringen tillsätter du fisken såhär: Använd en timer/ klocka för att inte koka sönder fisken. Lägg först ner laxen och låt soppan småkoka i 2 minuter. Tillsätt torsken och stäng av värmen. Låt stå i 2 minuter på eftervärmen. Tillsätt räkorna och rör om. (Nu får soppan inte koka, då blir räkorna sega!) Varmhåll soppa försiktigt och servera så fort som möjligt tillsammans med hembakat bröd och gärna saffransaioli. Dekorera gärna soppan med färsk citronmeliss. ![]() ![]() ![]()
|
|