Blanda citron och mjölk?

Jag har en liten fråga rörande en soppa som jag precis misslyckats med. I receptet ingår bland annat saft av citron och en mjölkredning. Något som jag borde ha listat ut redan innan jag blandade dessa två ingredienser är ju att citron och mjölk inte går så himla bra ihop. Dock är jag så här i efterhand lite konfunderad över hur ett recept kan mixa dessa två när inte jag kan det. Finns det en hemlig kockregel som säger HUR detta ska gå till för att inte soppan ska skära sig? Sen undrar jag också om ni kan tipsa mig om en trovärdig lögn att komma undan med det.. Gärsterna kommer om en timme. Vad göra??

- Louise

Tyvärr... jag har inget bra knep för att förena dessa båda ingredienser i samma soppa. Och jag vet ju inte vilket recept du använt dig av.

Visst kan det ofta passa fint med citron till fisk, men den bör nog serveras på bordet så att gästerna kan droppa direkt i tallriken.

Trovärdig lögn? Nja... blåneka? Skyll på receptet? Eller erkänn ett misstag och skratta åt det efteråt?



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lukas
18 augusti 2016

Citronskal och mjölk funkar.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...