Laxsoppa med musslor och aioliDu behöver (4 personer)
Gör så härKoka buljongen Skölj och strimla salladslöken. Skala och riv potatisen. Fräs lök och potatis i olja eller smör i en gryta - låt dem inte få färg. Häll på buljongen och krydda. Koka under lock cirka 10 minuter. Under tiden: dela fisken i lagom stora delar för soppan. Lägg ner fisken i grytan och häll i eventuellt spad från musslorna (vänta med musslorna!). Låt sjuda i 3-4 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i musslorna. Servera med aioli, gärna nybakt bröd och ett gott vitt vin.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningPannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll! BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Fantastiskt enkelt och väldigt gott. Har serverat denna soppa som förrätt flera gånger och det har blivit succe varje gång.