Laxsoppa med musslor och aioli

Du behöver (4 personer)

  • 500 g laxfilé
  • 500 g skalade musslor, färska eller konserverade
  • 2-4 salladslökar
  • 2-4 potatisar
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 liter fiskbuljong (tärningar eller fond)
  • timjan, gärna färsk
  • peppar

  • Aioli

Gör så här

Koka buljongen

Skölj och strimla salladslöken. Skala och riv potatisen.

Fräs lök och potatis i olja eller smör i en gryta - låt dem inte få färg.

Häll på buljongen och krydda. Koka under lock cirka 10 minuter.

Under tiden: dela fisken i lagom stora delar för soppan.

Lägg ner fisken i grytan och häll i eventuellt spad från musslorna (vänta med musslorna!). Låt sjuda i 3-4 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i musslorna.

Servera med aioli, gärna nybakt bröd och ett gott vitt vin.

 


Kommentar av Kurre i Umeå
10 december 2009

Fantastiskt enkelt och väldigt gott. Har serverat denna soppa som förrätt flera gånger och det har blivit succe varje gång.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu


Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera.
Stekta äpplen är både enkelt och gott till glass, antingen i panna eller helstekta äpplen i ugn. Och frukten passar som fyllning i både långpannekaka och en elegant äppelmazarin.
För den som gillar klassiskt vetebröd är äppelbullar perfekt fikabröd. Både äppelbullar med mos och äppelbullar med äppelhack är riktigt gott!
Eller så provar du ett nytt, gott recept på vetelängd, fylld med honung och äpple. En riktigt god äppellängd!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...