Lyxig laxsoppa med pasta

Smakrik laxsoppa som går fint att förbereda i god tid innan gästerna kommer. God nog för fredagskvällen men enkel nog en regnig tisdag!

Du behöver

Receptet är för 6 personer.

  • 600 g benfri lax
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 purjolök (ca 75 g)
  • 1/2 fänkål (ca 75 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter fiskbuljong (2 tärningar går bra)
  • 1 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 250 g pastafjärilar (Farfalle)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 2 färska tomater
  • svartpeppar

Gör så här:

Finhacka löken, vitlöken och fänkålen. Mjukstek på låg värme i olivolja i botten på en kastrull som är stor nog att rymma soppan.

Tag undan hälften av lök- och fänkålsfräset och lägg åt sidan.

Tillsätt tomatpurén och buljongen. Koka upp och mixa sedan tillsammans med grädden och creme fraichen, gärna med en stavmixer direkt i grytan.

Koka nu pastan i saltat vatten i en annan kastrull. Avbryt när den ännu har lite tuggmotstånd. Häll av kokvattnet och ställ åt sidan.

Medan pastan kokar skär du laxen i bitar, cirka 2-3 centimeter.

(Fram hit går det bra att förbereda och förvara soppa, pasta och fisk i kyl för att sedan laga klart på bara några minuter.)

Koka upp soppbasen och tillsätt fisken. Låt koka på låg värme, 3-4 minuter tills fisken är precis färdig. Tillsätt pastan och resten av lök- och fänkålsfräset och låt soppan bli varm.

Smaka av soppan med honung, citronsaften och svartpeppar.

Skär tomaterna i små tärningar och toppa soppan med dem precis före serveringen.

Servera gärna soppan med ett ljust, nybakat bröd och extra citronklyftor.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Sanna-68
26 mars 2012

Mkt god soppa!!!!!

Kommentar av Annelie
31 januari 2012

Detta har blivit en favoritsoppa. Mycket mycket god.

Kommentar av Linnea
15 november 2011

Jag undrar precis som Maja, men antar att det ska vara i soppan och ge den lite tuggmotstånd?

Kommentar av Annci
18 oktober 2011

Supergott!!!!!


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

Kladdkaka är snabbkakan nummer ett. Inte konstigt – lättbakad, snabb och riktigt god. Dessutom är det lätt att variera kakan efter humör och vad man har i skafferiet. Prova att baka kladdkaka med nötter, mint, vanilj eller jordnötter. Vill du prova något annorlunda är kladdkaka med lakrits en lyckad kombination! Eller så lagar du en lyxig kladdkaka med hallon och mörk choklad. Riktigt gott men lika enkelt att lyckas med som vanligt!

 kladdkakor.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...