Lyxig laxsoppa med pasta
Smakrik laxsoppa som går fint att förbereda i god tid innan gästerna kommer. God nog för fredagskvällen men enkel nog en regnig tisdag! Du behöverReceptet är för 6 personer.
Gör så här:Finhacka löken, vitlöken och fänkålen. Mjukstek på låg värme i olivolja i botten på en kastrull som är stor nog att rymma soppan. Tag undan hälften av lök- och fänkålsfräset och lägg åt sidan. Tillsätt tomatpurén och buljongen. Koka upp och mixa sedan tillsammans med grädden och creme fraichen, gärna med en stavmixer direkt i grytan. Koka nu pastan i saltat vatten i en annan kastrull. Avbryt när den ännu har lite tuggmotstånd. Häll av kokvattnet och ställ åt sidan. Medan pastan kokar skär du laxen i bitar, cirka 2-3 centimeter. (Fram hit går det bra att förbereda och förvara soppa, pasta och fisk i kyl för att sedan laga klart på bara några minuter.) Koka upp soppbasen och tillsätt fisken. Låt koka på låg värme, 3-4 minuter tills fisken är precis färdig. Tillsätt pastan och resten av lök- och fänkålsfräset och låt soppan bli varm. Smaka av soppan med honung, citronsaften och svartpeppar. Skär tomaterna i små tärningar och toppa soppan med dem precis före serveringen. Servera gärna soppan med ett ljust, nybakat bröd och extra citronklyftor. ![]() Kommentar av
Annelie
31 januari 2012
Detta har blivit en favoritsoppa. Mycket mycket god. ![]() ![]() Kommentar av
Linnea
15 november 2011
Jag undrar precis som Maja, men antar att det ska vara i soppan och ge den lite tuggmotstånd?
![]() ![]() Kommentar av
Annci
18 oktober 2011
Supergott!!!!!
![]()
|
|
Mkt god soppa!!!!!