RäksoppaDetta är en mustig och smakrik skaldjurssoppa. Du behöver (för 4 personer)
Gör så härSkala räkorna, spar skalen - de skall ge smak åt soppan! Koka upp fiskbuljongen. Skala och finhacka lök och morot. Klipp persiljan fint. Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta. Låt det inte få färg. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö i mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet. Koka soppan i 8-10 minuter. Tillsätt grädden, och smaka av med salt och gärna lite konjak. Var extremt försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom! Koka ytterligare några minuter. Vispa i ytterligare någon matsked smör. Sila soppan genom finmaskig sil. Smaka av igen - var noga med att salta lagom. Räkorna får absolut inte koka, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan för att bli varma. Servera med ett tort vitt vin. Kommentar av
gunnel j
20 januari 2010
låter jättegott Kommentar av
polleriana
19 mars 2010
mycket god soppa, fyllig och smakrik, den kommer jag att tillaga fler gånger Kommentar av
Linda ;D
27 oktober 2010
Jätte tack för receptet :D Kommentar av
Ellen
8 november 2010
Måndagssoppa. Tack för receptet. Så fick gubben middag idag också. ;) Kommentar av
b.t
7 augusti 2008
mycket god och mustig soppa Kommentar av
Sofia
13 mars 2008
Mmm så gott! Tack för att ni delar med er av dessa höjdarrecept! Den här sidan lägger jag till bland mina favoriter direkt! Jag kommer nog att prova mig igenom alla recepten. På återhörande!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarAndra bullarGrovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen. FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Tack för receptet!
Detta blev våran middag idag. Smakade som en soppa på en riktigt lyxig restaurang.
Lade i pyttelite saffran också och dekorerade med dill. Så gott!