![]() ![]() RäksoppaDetta är en mustig och smakrik skaldjurssoppa. Du behöver (för 4 personer)
Gör så härSkala räkorna, spar skalen - de skall ge smak åt soppan! Koka upp fiskbuljongen. Skala och finhacka lök och morot. Klipp persiljan fint. Fräs löken, moroten och persiljan i lite smör i en gryta. Låt det inte få färg. Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö i mjölet, och späd långsamt under omrörning med buljongen och vinet. Koka soppan i 8-10 minuter. Tillsätt grädden, och smaka av med salt och gärna lite konjak. Var extremt försiktig med cayennepepparn - styrkan växer allt eftersom! Koka ytterligare några minuter. Vispa i ytterligare någon matsked smör. Sila soppan genom finmaskig sil. Smaka av igen - var noga med att salta lagom. Räkorna får absolut inte koka, men låt dem gärna ligga några minuter i soppan för att bli varma. Servera med ett tort vitt vin. ![]() ![]() 20 januari 2010
låter jättegott ![]() ![]() ![]() 19 mars 2010
mycket god soppa, fyllig och smakrik, den kommer jag att tillaga fler gånger ![]() ![]() ![]() 27 oktober 2010
Jätte tack för receptet :D ![]() ![]() ![]() 8 november 2010
Måndagssoppa. Tack för receptet. Så fick gubben middag idag också. ;) ![]() ![]() ![]() 7 augusti 2008
mycket god och mustig soppa ![]() ![]() ![]() 13 mars 2008
Mmm så gott! Tack för att ni delar med er av dessa höjdarrecept! Den här sidan lägger jag till bland mina favoriter direkt! Jag kommer nog att prova mig igenom alla recepten. På återhörande!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Tack för receptet!
Detta blev våran middag idag. Smakade som en soppa på en riktigt lyxig restaurang.
Lade i pyttelite saffran också och dekorerade med dill. Så gott!