![]() ![]()
Kan man varmhålla blininer?
![]() Vi ska servera blinier till ett åttiotal personer. De ska lagas på en vanlig spis och varmhållas. Har du nåt tips på hur man kan få det att fungera? Mitt recept är min ryska mors gamla blinirecept, gjort i tre steg som tar tre timmar och avslutas med hårt vispad äggvita. Min mamma sa alltid att blinier skulle vara luftiga men detta råder det visst olika åsikter om. Kanske borde vi förenkla receptet, har du nåt tips? Kan man grädda i förväg, frysa ner och värma i ugn? Vad tror du? Som förrätt ska serveras en soppa. I gamla Ryssland var den gjord på Stör, kan man tänka sig en enklare variant av fisksoppa och vilken i så fall?
- Bibbi
![]() Att varmhålla blininer åt så mycket folk kräver ju lite plats. Jag skulle nog har stekt upp dem dagen före, kylförvarat dem och sedan värmt dem i ugn i långpannor täckta med folie eller lock på ganska låg värme under längre tid. Luftiga kommer de inte att bli, tyvärr. Men det är nog svårt att få dem om de inte äts direkt när de steks. ![]() ![]() ![]()
|
|