Vi ska servera blinier till ett åttiotal personer. De ska lagas på en vanlig spis och varmhållas. Har du nåt tips på hur man kan få det att fungera? Mitt recept är min ryska mors gamla blinirecept, gjort i tre steg som tar tre timmar och avslutas med hårt vispad äggvita. Min mamma sa alltid att blinier skulle vara luftiga men detta råder det visst olika åsikter om. Kanske borde vi förenkla receptet, har du nåt tips? Kan man grädda i förväg, frysa ner och värma i ugn? Vad tror du? Som förrätt ska serveras en soppa. I gamla Ryssland var den gjord på Stör, kan man tänka sig en enklare variant av fisksoppa och vilken i så fall?
- Bibbi
Att varmhålla blininer åt så mycket folk kräver ju lite plats. Jag skulle nog har stekt upp dem dagen före, kylförvarat dem och sedan värmt dem i ugn i långpannor täckta med folie eller lock på ganska låg värme under längre tid.
Luftiga kommer de inte att bli, tyvärr. Men det är nog svårt att få dem om de inte äts direkt när de steks.
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!
Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor!
De flesta småkakor är lika lättbakade som de är lätta att äta. Som tur är passar de att baka många och frysa in – de tinar på några minuter och är perfekt att ta fram när det plötsligt är läge för finfika! Kanske är det läge att baka en plåt just idag?
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.