![]() ![]() Musselsoppa med musslorDu behöver (4 personer)
Gör så härKontrollera blåmusslorna noga så att de alla är vid liv. Skölj och borsta av dem i kallt vatten. Koka upp fiskbuljongen och vinet tillsammans med lök, peppar och persiljestjälkar. Lägg i musslorna och koka under lock några minuter, tills alla öppnat sig. Sila från buljongen (spar den till soppan!). Låt musslorna svalna och tag bort skalen. Riv någon dl rotselleri och stirmla purjolöken. Fräs dem i en rymlig gryta utan att de får färg. Pudra över möjölet och tillsätt tomatpurén. Späd varsamt med bujlongen och grädden. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter. Smaka av soppan med salt, färska kryddor, och lite smör. Blanda i musslorna och låt inte soppan koka mer. Servera gärna med nybakt bröd och en smakrik ost.
![]() ![]() ![]()
|
|
En underbart god musselsoppa!