Musselsoppa med musslor

Du behöver (4 personer)

  • 30 - 40 färska blåmusslor (eller i nödfall konserverade)
  • 1 gul lök
  • rotselleri
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 liter fiskbuljong
  • ett par tre dl vispgrädde
  • vitlök
  • vitpeppar
  • färsk persilja
  • ett par msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • kryddkrasse, eller dylikt
  • salt

Gör så här

Kontrollera blåmusslorna noga så att de alla är vid liv. Skölj och borsta av dem i kallt vatten. Koka upp fiskbuljongen och vinet tillsammans med lök, peppar och persiljestjälkar. Lägg i musslorna och koka under lock några minuter, tills alla öppnat sig.

Sila från buljongen (spar den till soppan!). Låt musslorna svalna och tag bort skalen.

Riv någon dl rotselleri och stirmla purjolöken. Fräs dem i en rymlig gryta utan att de får färg. Pudra över möjölet och tillsätt tomatpurén. Späd varsamt med bujlongen och grädden. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.

Smaka av soppan med salt, färska kryddor, och lite smör. Blanda i musslorna och låt inte soppan koka mer.

Servera gärna med nybakt bröd och en smakrik ost.

 


Kommentar av Nenne
24 mars 2008

En underbart god musselsoppa!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se

Mat på minuter

Nyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags

Svårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter!

fiskrecept.nu


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...