Musselsoppa med musslor

Du behöver (4 personer)

  • 30 - 40 färska blåmusslor (eller i nödfall konserverade)
  • 1 gul lök
  • rotselleri
  • 1 purjolök
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 liter fiskbuljong
  • ett par tre dl vispgrädde
  • vitlök
  • vitpeppar
  • färsk persilja
  • ett par msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • kryddkrasse, eller dylikt
  • salt

Gör så här

Kontrollera blåmusslorna noga så att de alla är vid liv. Skölj och borsta av dem i kallt vatten. Koka upp fiskbuljongen och vinet tillsammans med lök, peppar och persiljestjälkar. Lägg i musslorna och koka under lock några minuter, tills alla öppnat sig.

Sila från buljongen (spar den till soppan!). Låt musslorna svalna och tag bort skalen.

Riv någon dl rotselleri och stirmla purjolöken. Fräs dem i en rymlig gryta utan att de får färg. Pudra över möjölet och tillsätt tomatpurén. Späd varsamt med bujlongen och grädden. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.

Smaka av soppan med salt, färska kryddor, och lite smör. Blanda i musslorna och låt inte soppan koka mer.

Servera gärna med nybakt bröd och en smakrik ost.

 


Kommentar av Nenne
24 mars 2008

En underbart god musselsoppa!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se

Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

bakatårta.se


Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

Moussaka är bekväm mat, lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ett bra alternativ till lasagne. Förutom aubergine, som alltid ingår är det lätt att variera fyllningen. Moussaka med potatis eller moussaka utan? Laga efter smak! Detta är dessutom en rätt som blir minst lika god utan kött som med. Gör vegetarisk moussaka och prova gärna vegetarisk moussaka med potatis. Mättande, gott och lätt – riktigt bekväm helgmat!

 

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...