Bouillabaisse - Fransk fisksoppaDu behöver (4 personer)
Gör så härRensa, (tina), skölj och dela fisken. Skala räkorna. Ta vara på eventella fiskhuvuden, skrov och räkskal. Koka skalen och huvudena tillsammans med lagerblad, persilje- eller dillstjälkar, salt och peppar i en dryg liter vatten i 10-15 minuter. Sila från buljongen med en finmaskig sil. Skala och hacka löken, fräs den i smör i en rymlig gryta - låt den inte få färg. Tillsätt vitlök (ett par klyftor) och tomatkross, fiskbuljongen och kryddor inklusive citronskal. Låt koka några minuter. Lägg i fiskefiéerna. Sjud fisken i 3-5 minuter - inte för länge! Tag soppan från värmen och lägg i räkor och musslor med eventullet spad. Smaka av med sherryn och salt. Servera med nybakat bröd och aioli.
Redaktionens kommentar
Aioli hittar du här: http://www.dressingrecept.se/aioli. Och ett gott bröd, det är förstås en smaksak. Ta en titt på hembakatbrod.se, kanske kan det luftiga dinkelbrödet passa till?
Kommentar av
?
16 december 2009
Saffran? Svar av Maria
16 oktober 2011
Jag brukar alltid göra fransk fisksoppa med saffran. Det låg kvar på köksbordet, glömde av det - kom inte på det förrän jag såg din kommentar och vi har redan ätit upp fisksoppan. Den blev jättegod - utan saffran! Vi hade dry martini i istället för sherry. Kommentar av
Béatrice
8 maj 2009
Hej! Later jattegott jag ska prova kvall. Jag antar att man skar fileerna mindre bitar kanske 4 cm? Trevlig helg!
Redaktionens kommentar
Jo, det är all idé att skära fisken i mindre bitar om de är stora.
Kommentar av
atta
25 december 2008
hej, jag skulle tillsätta lite potatis ocyh till sist musslor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittHuvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt! SalladerSomriga salladerI värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor! GlassMera glass!Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Det här blir säkert gott. Ett recept på aioli skulle sitta bra. Och förslag på bröd tack.