![]() ![]() Bouillabaisse - Fransk fisksoppaDu behöver (4 personer)
Gör så härRensa, (tina), skölj och dela fisken. Skala räkorna. Ta vara på eventella fiskhuvuden, skrov och räkskal. Koka skalen och huvudena tillsammans med lagerblad, persilje- eller dillstjälkar, salt och peppar i en dryg liter vatten i 10-15 minuter. Sila från buljongen med en finmaskig sil. Skala och hacka löken, fräs den i smör i en rymlig gryta - låt den inte få färg. Tillsätt vitlök (ett par klyftor) och tomatkross, fiskbuljongen och kryddor inklusive citronskal. Låt koka några minuter. Lägg i fiskefiéerna. Sjud fisken i 3-5 minuter - inte för länge! Tag soppan från värmen och lägg i räkor och musslor med eventullet spad. Smaka av med sherryn och salt. Servera med nybakat bröd och aioli. ![]() ![]() ![]() ![]() 16 december 2009
Saffran? ![]() ![]() ![]() 16 oktober 2011
Jag brukar alltid göra fransk fisksoppa med saffran. Det låg kvar på köksbordet, glömde av det - kom inte på det förrän jag såg din kommentar och vi har redan ätit upp fisksoppan. Den blev jättegod - utan saffran! Vi hade dry martini i istället för sherry. ![]() ![]() ![]() 8 maj 2009
Hej! Later jattegott jag ska prova kvall. Jag antar att man skar fileerna mindre bitar kanske 4 cm? Trevlig helg! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 25 december 2008
hej, jag skulle tillsätta lite potatis ocyh till sist musslor. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Det här blir säkert gott. Ett recept på aioli skulle sitta bra. Och förslag på bröd tack.