Fisksoppa med tomat och halloumiEn annorlunda men lättlagad soppa som smakar utmärkt både som för- och huvudrätt! För 4 personer Du behöver:
Gör så här:Finhacka löken och tärna morötterna. Fräs dem mjuka i lite olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i. Tillsätt buljongen och tomatpurén. Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar. Lägg i honung och basilika. Låt småkoka i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop. Smaka av soppan med peppar, olivolja och citronsaft. Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber. Låt soppan stå på svag värme - den ska inte koka - i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor och servera med oliver, bröd och tapenade.
Kommentar av
osignerat
3 december 2010
riktigt gott! ersätt lite av vattnet m mjölk el en skvätt grädde :) Kommentar av
Vera
6 november 2009
Fantastiskt god soppa, haloumin var pricken över i:) Kommentar av
Veronica
16 juli 2010
Otroligt god och lätt att göra, halloumin gjorde susen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptDragon & baconBaconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt! SurdegsbrödHembakat med klass
Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Mumma vilken god soppa :-) Hade i lite vitt vin och potatis i bitar, sambal och på slutet scampi. Scampin smakade dock inget vidare men kan tänka mig att toppa med färska räkor och kanske inte bara ha vit fisk utan även lax :-) Går att variera till det oändliga vilket gör den till en klockren soppa :-) En klick medelhavsyoghurt "on the top" fick det bli med :-)