Fisksoppa med tomat och halloumi

En annorlunda men lättlagad soppa som smakar utmärkt både som för- och huvudrätt!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram urbenad vitfisk, (fryst går fint)
  • 1 liter fisk- eller grönsaksbuljong eller fond
  • 1-2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 gram halloumi (cypriotisk ost)
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • citronsaft

Gör så här:

Finhacka löken och tärna morötterna. Fräs dem mjuka i lite olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i.

Tillsätt buljongen och tomatpurén. Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar. Lägg i honung och basilika.

Låt småkoka i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop.

Smaka av soppan med peppar, olivolja och citronsaft.

Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber. Låt soppan stå på svag värme - den ska inte koka - i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor och servera med oliver, bröd och tapenade.


Kommentar av osignerat
2 augusti 2011

Mumma vilken god soppa :-) Hade i lite vitt vin och potatis i bitar, sambal och på slutet scampi. Scampin smakade dock inget vidare men kan tänka mig att toppa med färska räkor och kanske inte bara ha vit fisk utan även lax :-) Går att variera till det oändliga vilket gör den till en klockren soppa :-) En klick medelhavsyoghurt "on the top" fick det bli med :-)

Kommentar av osignerat
3 december 2010

riktigt gott! ersätt lite av vattnet m mjölk el en skvätt grädde :)

Kommentar av Vera
6 november 2009

Fantastiskt god soppa, haloumin var pricken över i:)

Kommentar av Veronica
16 juli 2010

Otroligt god och lätt att göra, halloumin gjorde susen!


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

helgmenyn.se

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...