Fisksoppa med tomat och halloumi

En annorlunda men lättlagad soppa som smakar utmärkt både som för- och huvudrätt!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram urbenad vitfisk, (fryst går fint)
  • 1 liter fisk- eller grönsaksbuljong eller fond
  • 1-2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 gram halloumi (cypriotisk ost)
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • citronsaft

Gör så här:

Finhacka löken och tärna morötterna. Fräs dem mjuka i lite olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i.

Tillsätt buljongen och tomatpurén. Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar. Lägg i honung och basilika.

Låt småkoka i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop.

Smaka av soppan med peppar, olivolja och citronsaft.

Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber. Låt soppan stå på svag värme - den ska inte koka - i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor och servera med oliver, bröd och tapenade.


Kommentar av osignerat
2 augusti 2011

Mumma vilken god soppa :-) Hade i lite vitt vin och potatis i bitar, sambal och på slutet scampi. Scampin smakade dock inget vidare men kan tänka mig att toppa med färska räkor och kanske inte bara ha vit fisk utan även lax :-) Går att variera till det oändliga vilket gör den till en klockren soppa :-) En klick medelhavsyoghurt "on the top" fick det bli med :-)

Kommentar av osignerat
3 december 2010

riktigt gott! ersätt lite av vattnet m mjölk el en skvätt grädde :)

Kommentar av Vera
6 november 2009

Fantastiskt god soppa, haloumin var pricken över i:)

Kommentar av Veronica
16 juli 2010

Otroligt god och lätt att göra, halloumin gjorde susen!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...