Fisksoppa med tomat och halloumi

En annorlunda men lättlagad soppa som smakar utmärkt både som för- och huvudrätt!

För 4 personer

Du behöver:

  • 400 gram urbenad vitfisk, (fryst går fint)
  • 1 liter fisk- eller grönsaksbuljong eller fond
  • 1-2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 gram halloumi (cypriotisk ost)
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • citronsaft

Gör så här:

Finhacka löken och tärna morötterna. Fräs dem mjuka i lite olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i.

Tillsätt buljongen och tomatpurén. Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar. Lägg i honung och basilika.

Låt småkoka i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop.

Smaka av soppan med peppar, olivolja och citronsaft.

Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber. Låt soppan stå på svag värme - den ska inte koka - i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor och servera med oliver, bröd och tapenade.


Kommentar av osignerat
2 augusti 2011

Mumma vilken god soppa :-) Hade i lite vitt vin och potatis i bitar, sambal och på slutet scampi. Scampin smakade dock inget vidare men kan tänka mig att toppa med färska räkor och kanske inte bara ha vit fisk utan även lax :-) Går att variera till det oändliga vilket gör den till en klockren soppa :-) En klick medelhavsyoghurt "on the top" fick det bli med :-)

Kommentar av osignerat
3 december 2010

riktigt gott! ersätt lite av vattnet m mjölk el en skvätt grädde :)

Kommentar av Vera
6 november 2009

Fantastiskt god soppa, haloumin var pricken över i:)

Kommentar av Veronica
16 juli 2010

Otroligt god och lätt att göra, halloumin gjorde susen!


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com

Bakakaka

Mera muffins!

Muffins är mums! Baka ett nytt recept på blåbärsmuffins med graham.

bakakaka.se


Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

Squash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät.

Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet!

 sopprecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...