![]() ![]() Fisksoppa med tomat och halloumi
En annorlunda men lättlagad soppa som smakar utmärkt både som för- och huvudrätt! För 4 personer Du behöver:
Gör så här:Finhacka löken och tärna morötterna. Fräs dem mjuka i lite olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i. Tillsätt buljongen och tomatpurén. Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar. Lägg i honung och basilika. Låt småkoka i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop. Smaka av soppan med peppar, olivolja och citronsaft. Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber. Låt soppan stå på svag värme - den ska inte koka - i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor och servera med oliver, bröd och tapenade.
![]() ![]() 3 december 2010
riktigt gott! ersätt lite av vattnet m mjölk el en skvätt grädde :) ![]() ![]() ![]() 6 november 2009
Fantastiskt god soppa, haloumin var pricken över i:) ![]() ![]() ![]() 16 juli 2010
Otroligt god och lätt att göra, halloumin gjorde susen! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Mumma vilken god soppa :-) Hade i lite vitt vin och potatis i bitar, sambal och på slutet scampi. Scampin smakade dock inget vidare men kan tänka mig att toppa med färska räkor och kanske inte bara ha vit fisk utan även lax :-) Går att variera till det oändliga vilket gör den till en klockren soppa :-) En klick medelhavsyoghurt "on the top" fick det bli med :-)