När man gjort sylt varför fylla sylt hela vägen upp?
Ska man vända på dom direkt efter det varför?
Ska de direkt in i kylen för att svala ner - kan man även lägga dem i frysen direkt och om inte varför?
Natriumbensonat - är det ett måste om frysa sylt - hört att det inte är något bra.
Om man använder Pektin tex vid Hallon som ej är pektinrikt - varför ska man blanda det först med lite av sylten och sedan i?
Ska man då röra om ett tag och i så fall hur länge?
När man ska sterilisera glas - räcker det om man sköljer i Atamon eller ska man även lägga dem i ugnen i 30 min på cirka 100-125 grader.
Om man kokar dubbelt - ska man aldrig göra har jag hört - kan man då koka jättelänge så det stelnar - alltså vattnet ångar bort?
Varför står det i vissa recept att man ska koka sockerlag först och i andra recept står det att man ska koka sylten först och sedan efter tio min. lägga i socker - varför.
Varför står det i vissa att man ska koka sylt först och sedan he i socker.
I vissa recept står det att man ska varva sylt och socker - varför.
Citronsyra - behövs det - är det nyttigt och varför och när ska det i.
Ja, många frågor är det men jag har inte hittat svar på dessa och sökt mycket. Hoppas att någon kanske klarar av alla dessa - kan vara svårt - men försök gärna.
Postad av Jämtlandsbo
i Östersund
, 10 augusti 2010
Antal inlägg: 4 Senaste inlägg: FreeMarker template error:
The following has evaluated to null or missing:
==> c.signature [in template "forum_threadstat.ftl" at line 15, column 45]
Tip: If the failing expression is known to be legally null/missing, either specify a default value with myOptionalVar!myDefault, or use <#if myOptionalVar??>when-present<#else>when-missing#if>. (These only cover the last step of the expression; to cover the whole expression, use parenthessis: (myOptionVar.foo)!myDefault, (myOptionVar.foo)??
The failing instruction (FTL stack trace):
----------
==> ${c.signature} [in template "forum_threadstat.ftl" at line 15, column 43]
----------
Java stack trace (for programmers):
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: [... Exception message was already printed; see it above ...]
at freemarker.core.InvalidReferenceException.getInstance(InvalidReferenceException.java:98)
at freemarker.core.EvalUtil.coerceModelToString(EvalUtil.java:382)
at freemarker.core.Expression.evalAndCoerceToString(Expression.java:115)
at freemarker.core.DollarVariable.accept(DollarVariable.java:76)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93)
at freemarker.core.Environment.visitByHiddingParent(Environment.java:286)
at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:86)
at freemarker.core.Environment.visitByHiddingParent(Environment.java:286)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:193)
at freemarker.core.Environment.visitIteratorBlock(Environment.java:509)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:103)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:243)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:277)
at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:315)
at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:70)
at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:57)
at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:277)
at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:317)
at jakarta.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:658)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:195)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:140)
at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:51)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:164)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:140)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:167)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:90)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:483)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:115)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:93)
at org.apache.catalina.valves.AbstractAccessLogValve.invoke(AbstractAccessLogValve.java:663)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:74)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:344)
at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.service(Http11Processor.java:397)
at org.apache.coyote.AbstractProcessorLight.process(AbstractProcessorLight.java:63)
at org.apache.coyote.AbstractProtocol$ConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:905)
at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.doRun(NioEndpoint.java:1741)
at org.apache.tomcat.util.net.SocketProcessorBase.run(SocketProcessorBase.java:52)
at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1190)
at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:659)
at org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:63)
at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:1583)
Startad: Flashes,
29 maj 2010
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!
Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!
Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!
Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!
Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.
Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.
SVÅRA FRÅGOR OM SYLT
Hej!
Jag undrar varför om många frågor här kommer dom.
När man gjort sylt varför fylla sylt hela vägen upp?
Ska man vända på dom direkt efter det varför?
Ska de direkt in i kylen för att svala ner - kan man även lägga dem i frysen direkt och om inte varför?
Natriumbensonat - är det ett måste om frysa sylt - hört att det inte är något bra.
Om man använder Pektin tex vid Hallon som ej är pektinrikt - varför ska man blanda det först med lite av sylten och sedan i?
Ska man då röra om ett tag och i så fall hur länge?
När man ska sterilisera glas - räcker det om man sköljer i Atamon eller ska man även lägga dem i ugnen i 30 min på cirka 100-125 grader.
Om man kokar dubbelt - ska man aldrig göra har jag hört - kan man då koka jättelänge så det stelnar - alltså vattnet ångar bort?
Varför står det i vissa recept att man ska koka sockerlag först och i andra recept står det att man ska koka sylten först och sedan efter tio min. lägga i socker - varför.
Varför står det i vissa att man ska koka sylt först och sedan he i socker.
I vissa recept står det att man ska varva sylt och socker - varför.
Citronsyra - behövs det - är det nyttigt och varför och när ska det i.
Ja, många frågor är det men jag har inte hittat svar på dessa och sökt mycket. Hoppas att någon kanske klarar av alla dessa - kan vara svårt - men försök gärna.
Postad av Jämtlandsbo i Östersund , 10 augusti 2010